Over ons

Historie
Het familiebedrijf Rovawee BV is door de broers Jan(1942) en Theo(1944) van Weerdenburg in 1969 opgericht. De twee broers begonnen met de rozenkwekerij Rovawee, wat toen stond voor Rozen Van Weerdenburg. Begin jaren 90 zijn zij naast rozen ook potplanten gaan kweken. Dit bleek zeer succesvol, waardoor zij hun teelt hebben uitgebreid naar 18.000 m2 tropische kamerplanten. Inmiddels kregen Jan en Theo versterking van zoon Leslie van Weerdenburg en schoonzoon Marcel de Ron, die uiteindelijk het stokje officieel hebben overgedragen gekregen in 2008. Zij hebben vanaf toen het bedrijf verder doorontwikkeld tot het huidige Rovawee dat bekend staat om het brede assortiment aan tropische kamerplanten van hoge kwaliteit.

Rovawee anno 2014
Rovawee BV staat voor Green Power, wat betekent dat wij u een breed assortiment groene tropische kamerplanten aanbieden. Van prachtige Palmen tot aan de Ficus Ginseng die zich kenmerkt in vele maten en soorten. Rovawee BV staat al sinds 1969 voor ambacht en kwaliteit. Onze planten krijgen intensieve verzorging en daar nemen we de gewenste tijd voor. Bij ons familiebedrijf staat kwaliteit dan ook hoog in het vaandel. Dit stelt ons in staat om u een tropische plant aan te bieden die aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Het Team
Vanaf 2008 hebben Leslie van Weerdenburg en Marcel de Ron Rovawee overgenomen van Jan en Theo. Inmiddels werken de twee eigenaren samen in een team van 6 vaste medewerkers en diverse flexwerkers en stagiaires.