NIEUWBRIEF 2 – Nieuwbouw in gebruik oktober 2018

ROVAWEE in het nieuw!

De afgelopen maanden werd er flink gebouwd op ons bedrijf in Rijsenhout. De reden: nieuwbouw, op een oppervlakte van 4100 vierkante meter. Die nieuwbouw is inmiddels afgerond. Daarmee hebben we er ongeveer een kwart meer bedrijfsoppervlakte bijgekregen, een oppervlakte die in het verleden altijd extern werd gehuurd. De extra vierkante meters verruimen onze mogelijkheden in tropische kamerplanten fors.

Zo was het tot voor kort gebruikelijk dat alle soorten door elkaar stonden in onze kwekerij. De nieuwbouw maakt het mogelijk om soorten per afdeling te telen. Belangrijke teelten zoals Ficus uit China en Midden-Amerika en Dracaena hebben nu hun eigen plek. Daardoor kunnen we ook gerichter gewasbeschermingsmiddelen inzetten. Zo is het streven om in de toekomst het bestrijdingsplan heel gericht per soort te maken.

De nieuwbouw voldoet aan de nieuwste eisen qua energiebesparing, met onder meer twee aparte energieschermen. De kas heeft een hoogte van 5 meter en heeft energiebesparende eigenschappen. En net als in de bestaande bouw is ook het nieuwe gedeelte voorzien van een betonvloer. Daardoor hoeven we water met kostbare meststoffen niet meer te lozen, maar kan het worden gerecycled.

Wil je een kijkje nemen in onze kwekerij? Neem gerust contact op met Marcel of Leslie